Pressemeddelelse fra Danmarks Cykle Union

29. oktober 2019 - Kilde: https://www.cyklingdanmark.dk/nyheder/vis-nyhed/article/danmarks-foerste-officielle-klub-for-e-cykelryttere/

Danmarks første officielle klub for e-cykelryttere

Danmarks første etablerede e-cykelklub har været undervejs, siden den virtuelle cykelsport for alvor gjorde sit indtog herhjemme i 2014 – og Danmarks Cykle Union og DGI er derfor glade for nu at kunne byde eCykle Klub Danmark velkommen i foreningsdanmark som landets første officielle klub for e-cykelryttere.

Danmarks Cykle Union og DGI har fulgt den rivende udvikling inden for e-cykling tæt, og torsdag den 31. oktober lancerer DCU de første spændende virtuelle medlemstilbud og officielle e-cykelløb for ryttere på Zwift og Bkool – og formand Henrik Jess Jensen glæder sig over samtidig at kunne byde den første e-cykelklub velkommen i DCU:

”Klubberne er i centrum i Danmarks Cykle Union, og e-cykling er et højt prioriteret fokusområde for os. Derfor er vi selvfølgelig også ekstra glade for, at vores første e-cykelklub er så engageret, initiativrig og begejstret, for medlemmerne kommer i den grad til at være afgørende i arbejdet med at drive og udvikle dansk e-cykling, så alle får nogle fantastiske oplevelser med den nye disciplin – fra motionsrytterne til eliten,” fastslår Henrik Jess Jensen.

En milepæl for dansk e-cykling

Danmarks første e-cykelklub udspringer af Facebook-gruppen Bkool Dansk Brugergruppe, som Søren Bonde startede tilbage i 2014. Gruppen voksede hastigt og tæller i dag omkring 6.500 medlemmer, og den står bag Bkoolligaen, hvor ligesindede e-cykelentusiaster i vinterperioden sætter hinanden stævne flere gange ugentligt på de virtuelle veje.

For Jacob Skovsgaard, der er klubbens kasserer og ikke mindst sølvvinder i det netop afholdte Bkool Movistar World Championships, er det at blive en rigtig klub et stort skridt i anerkendelsen af cykelsportens nye disciplin:

”Det er en stor milepæl for os, at DCU anerkender e-cykling på Bkool-platformen som en seriøs sportsgren. Det skyldes jo blandt andet, at vi selv har lagt mange kræfter i hele tiden at udvikle Bkoolligaens seriøsitet og niveau. Vi er nu nået dertil, hvor vi har brug for professionel sparring for at løfte det yderligere, og det kan DCU hjælpe os med,” fortæller Jacob Skovsgaard.

For Jacob Skovgaard er det at gå klubvejen også både langsigtet og til fællesskabets bedste – og så er det med til at sikre den videre udvikling af sporten:

”Vi vil gerne sikre, at vores projekt og fællesskab kører videre, selvom vi som stiftere eventuelt på et tidspunkt ikke længere ønsker at være med. Vi vil også sikre, at der er et demokratisk forum, hvor medlemmerne bliver hørt og er med til at sætte retningen,” understreger Jacob Skovsgaard.

e-cykling er for alle

Også eCykle Klub Danmarks bestyrelsesmedlem Morten Bundgaard peger på, at den store interesse og eksplosive udvikling kræver nye partnerskaber, støtte og opbakning:

”Vi har med Bkoolligaen været pionerer inden for organiseret e-cykling - blandt andet ved at arrangere verdens første uofficielle landskamp i e-cykling i 2017. For at sikre den videre udvikling har vi brug for professionel sparring, og den kan vi få ved at organisere os under DCU og DGI,” siger Morten Bundgaard.

Mange taler om e-cyklings potentiale på niveau med anden e-sport, der afvikles i store arenaer med tusindvis af tilskuere, og eCykle Klub Danmark tror da også på de ambitiøse perspektiver – men klubben har også en klar målsætning om at kunne bevare det stærke sociale sammenhold, der er i Facebook-grupperne, hvor indsatsen i løbene diskuteres livligt i grupperne. Det skal med andre ord ikke kun handle om eliten, pointerer Jacob Skovsgaard:

”Det er vores oplevelse, at e-cykling tiltrækker folk, som ikke tidligere har været medlem i en cykelklub, og at det i det hele taget holder cykelryttere i gang hele året. Mange motionister har traditionelt set sat cyklen væk fra oktober til marts, men med e-cykling kan man let træne hele vinteren uden at skulle tænke på vintertøj, skærme, mørke og kulde,” fortæller Jacob Skovsgaard.

Træning, løb – og officielt DM

Danmarks Cykle Union ønsker at give danske cykelentusiaster en bred vifte af tilbud inden for alle discipliner, og det at byde den første e-cykelklub velkommen i DCU-familien er et vigtigt skridt. I den kommende tid vil flere nye trænings- og løbstilbud blive præsenteret for de ryttere, der tilmelder sig via www.cyklingdanmark.dk/e-cykling, fortæller Rasmus B. Rasmussen:

”Vi har som forbund en unik mulighed for at etablere et stærkt samarbejde med de softwareudbydere, der er til e-cykling, og med det samarbejde vil vi tilbyde organiserede løb, hvor der er noget for både eliten og den glade e-cykelmotionist,” siger Rasmus B. Rasmussen.

Da e-cykling nu er en officiel disciplin under DCU, vil der også blive afholdt officielt DM i e-cykling både på Bkool- og Zwift-platformen i løbet af 2020, og eCykle Klub Danmark kommer til at bidrage med vigtig erfaring i forhold til løbsafvikling – ikke mindst når det kommer til at krav til udstyr og dokumentation af rigtigheden af data.

DCU’s udviklingskonsulent Rasmus B. Rasmussen understreger nemlig, at det er helt afgørende, at konkurrence-delen af e-cykling bliver omfattet af samme ”fair cykling”-standarder som de øvrige discipliner:

"Erfaringen viser, at vi skal have stort fokus på, hvordan de officielle DCU-løb bliver afviklet, og hvilke krav vi stiller til deltagerne. Der er ryttere, som dyrker e-cykling ligeså målrettet og ambitiøst som i andre discipliner, og derfor tager vi opgaven med at sikre en fair sport alvorligt," slutter Rasmus B. Rasmussen.